The spaces are stacked so they have relationships with another. The structure is placed on the periphery of each space so it does not obstruct the function nor the relationship with the adjacent space. the users could enjoy their work on each floor while also having a relationship with their peers in another space. we could begin to imagine that spaces, which the many activities are happening in, actually compose one large space.
주민마당과 2층의 정자목 데크는 회랑으로 연결되며 입체적
인 동선으로 다양한 접촉을 가능하게 한다

주민마당과 2층의 정자목 데크는 회랑으로 연결되며 입체적
인 동선으로 다양한 접촉을 가능하게 한다

서측 진입 필로티에서 본 주민마당

서측 진입 필로티에서 본 주민마당

소회의실에서 본 주민마당과 회랑

소회의실에서 본 주민마당과 회랑

활력골목에서 본 주민마당과 주민사랑방. 필로티와 회랑은 기후와 관계없이 커뮤니티 시설을 활용하기 위한 장치이다

활력골목에서 본 주민마당과 주민사랑방. 필로티와 회랑은 기후와 관계없이 커뮤니티 시설을 활용하기 위한 장치이다

남측 주차장과 정자목 데크의 모습. 하부는 활력골목을 통해 주민마당으로 연결된다.

남측 주차장과 정자목 데크의 모습. 하부는 활력골목을 통해 주민마당으로 연결된다.

정자목 데크를 지나 회랑에서 본 주민마당

정자목 데크를 지나 회랑에서 본 주민마당

1층 평면스케치

1층 평면스케치

2층 평면스케치

2층 평면스케치

@